کد اقتصادی چیست و چگونه می توان آن را دریافت کرد؟
کد اقتصادی یک کد ۱۲ رقمی است که هر شخص حقیقی و یا حقوقی که به طور قانونی تصمیم به انجام فعالیت های اقتصادی داشته باشد، به آن نیاز دارد. از این کد برای شناسایی فعالان اقتصادی و ساماندهی آن ها استفاده می شود. هر فعال اقتصادی دارای یک کد اقتصادی مربوط به خود می باشد. کد اقتصادی که یک فعال اقتصادی همانند یک شماره شناسایی است که در سازمان امور مالیاتی به ثبت می رسد.
چرا به کد اقتصادی نیاز داریم؟
با توجه به این که انجام فعالیت های اقتصادی بدون داشتن کد اقتصادی غیر قانونی است، اگر تصمیم دارید که شما هم یکی از فعالان اقتصادی باشید، به این کد نیاز دارید. به طور کلی قبل از شروع هر گونه فعالیت اقتصادی به طور قانونی، در ابتدا لازم است که این کد را از اداره دارایی دریافت کنید. در صورتی که بدون دریافت کد اقتصادی شروع به فعالیت کنید، مشمول جریمه های مشخص شده در قانون خواهید شد. همچنین دریافت این کد برای شرکت هایی که به ثبت رسیده اند، اجباری می باشد و این کد در قراردادها و فاکتورها درج می شود. شما در صورتی که تصمیم به عقد قرارداد با شرکت های دیگر را داشته باشید، به طور قطع به این کد احتیاج خواهید داشت. زیرا شرکت طرف قرار داد شما، چه کوچک باشد و چه بزرگ در هنگام انعقاد قرار داد از شما درخواست ارائه کد اقتصادی خواهند داشت و در صورتی که نتوانید این کد را ارائه دهید، قرار داد مورد نظر را از دست خواهید داد.
علاوه بر این شما برای این که بتوانید در بسیاری از مزایده ها و مناقصه های بزرگ و پر سود شرکت کنید، نیازمند این هستید که رتبه شرکت شما، رتبه خوب و قابل توجهی باشد. شما برای داشتن رتبه مشخص نیازمند دریافت کد اقتصادی هستید.
همچنین شرکت هایی که به صادرات و واردات مشغول هستند نیازمند داشتن کارت بازرگانی هستند. لازمه دریافت کارت بازرگانی نیز این است که شما کد اقتصادی داشته باشید. زمانی که شما دارای کد اقتصادی هستید سازمان امور مالیاتی آسان تر می تواند دفاتر و صورت حساب های شما را مورد بررسی قرار دهد.
یک نکته مهم دیگر در رابطه با اهمیت دریافت کد اقتصادی این است که در صورتی که شما این کد را دریافت نکنید، نمی توانید از معافیت های مالیاتی درج شده در ماده ۱۰۵ قانون سازمان امور مالیاتی کشور استفاده نمایید.
کاربرد کد اقتصادی
داشتن کد اقتصادی کاربردهای زیاد دارد. از جمله:
- برخورداری از معافیت های بانکی
- دریافت کارت بازرگانی
- عقد قرار داد با سازمان ها دولتی
- شرکت در مزایده
- شرکت در مناقصات دولتی و غیر دولتی
چه کسانی می توانند کد اقتصادی دریافت کنند؟
تمامی افراد حقوقی که در زمینه تولید، مونتاژ، صادرات، واردات و توزیع کالا فعالیت می کنند و کسانی که پروانه کسب و یا محل فعالیت تجاری دارند می توانند کد افتصادی دریافت کنند. شرکت های تازه تاسیس پس از ثبت و درج آگهی اعلام تاسیس، تا دو ماه فرصت دارند تا با مراجعه به اداره دارایی نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام نمایند.
یک نکته مهم این که شرکت تازه تاسیس شده برای دریافت کد اقتصادی، به پرونده مالیاتی نیاز دارد. یعنی قبل از اقدام به اخذ این کد، لازم است که پرونده مالیاتی خود را تشکیل داده باشد. به طور کلی داشتن پرونده مالیاتی یکی از واجبات فعالیت های اقتصادی است.
چگونه برای دریافت کد اقتصادی اقدام کنیم؟
حداکثر تا دو ماه پس از ثبت شرکت، بعد از پیش ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی(از طریق سایت سازمان امور مالیاتی کشور) تا ۷ روز می می توانید اطلاعات خود را تایید کنید. لازم به ذکر است، چنان چه در طی این مدت زمان ۷ روزه اطلاعات خود را تایید نکنید، پرونده شما حذف خواهد شد!
پس از انجام این کار اطلاعات سما مورد بررسی قرار می گیرد تا صحت آن ها تایید شود. در صورتی که در بررسی ها مشخص شود که اطلاعات شما صحیح نیست، این مغایرت به صورت پیامکی به شما اطلاع داده می شود. پس از گذراندن این مراحل باید نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام نمایید و اطلاعات بنگاه اقتصادی خود را بت کنید. واحدهای میدانی سازمان امور مالیاتی، اطلاعات وارد شده توسط شما را مورد بررسی قرار می دهند و باز هم در صورتی که مغایرتی مشاهده شود از طریق پیام کوتاه به شما اطلاع رسانی خواهد شد. هنگامی که اطلاعات شما مورد تایید قرار گرفت شما می توانید اظهارنامه الکترونیکی خود را ارسال نمایید.
اشخاص حقیقی برای درخواست کد اقتصادی به چه مدارکی نیاز دارند؟
- ارائه درخواست کتبی
- سه قطعه عکس
- کپی پروانه کسب
- کپی از صفحات مدارک شناسایی
- ارائی فیش پرداخت شده
- تکمیل فرم اطلاعات هویتی
- کپی کارت اقتصادی قبلی ( یا فیش کامپیوتری)
اشخاص حقوقی برای درخواست این کد به چه مدارکی نیاز دارند؟
- ارائه درخواست کتبی شرکت
- ارايه روزنامه ای که آگهی تاسیس شرکت در آن درج شده است
- ارائه فیش پرداختی
- کپی از صفحات مدارک شناسایی
- فرم اطلاعات هویتی اشخاص حقوقی
- کپی کارت اقتصادی قبلی( یا فیش کامپیوتری)
مراحل دریافت کد اقتصادی
- تکمیل دفترچه در اداره دارایی
- دریافت و تکمیل فرم در واحد ثبت و شناسایی اداره دارایی
- ارائه آگهی ثبت شرکت
- ارائه کپی اساسنامه
- ارائه کپی مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره
- ارائه کپی از پروانه بهره برداری یا مجوز تاسیس شرکت
- ارائه اظهارات شرکت
- کپی سند مالکیت اقامتگاه قانونی شرکت
- پرداخت مالیات حق تمبر
دوره حسابداری و آموزش حسابداری سید محمد طباطبائی را از دست ندهید.