سیر اندیشه ها در شهرسازی
امروزه ممکن است بسیاری از نظریه ها، بدیهی یا کهنه به نظر برسند، اما نباید فراموش کرد که بخشی از دستاورد های بشری در طول تاریخ، دستاورد کوششی سرنوشت ساز در رشد و تعالی جامعه ی خود بوده اند. این نظریه پردازان، انسان هایی حساس و کوشا بوده اند که شرایط جامعه خودر ا درک کرده، مشکلات و مسائل را شناسایی و راهکاری کم و بیش سرنوشت ساز را برای حل آن ارائه داده اند. روشن است که هیچ کدام از راهکارهای جامع نبوده و تنها بازتابی از دغدغه و دل مشغولی طراح می باشد. (به نقل از کتاب سیر اندیشه ها در شهرسازی اثر دکتر جهانشاه پاکزاد)
منبع اصلی در این نوشته و نوشته های مرتبط با سیر اندیشه کتاب سیر اندیشه های شهرسازی اثر دکتر جهانشاه پاکزاد می باشد. همچنین در بخشی از نوشته ها از جمع آوری اطلاعات از دانشنامه های آنلاین استفاده شده است. هرجا از منبع دیگری نیز استفاده شده باشد، در پانوشت مربوط به همان اندیشمند ذکر گردیده است.
سال های ۱۷۷۹ الی ۱۸۱۵
سال های 1815 الی 1848
شارل فوریه
François Marie Charles Fourier
فیلسوف و اقتصاددان سوسیالیست: 1772-1837
اهل فرانسه و از مخالفان اقتصاد کلاسیک و همچنین از طرفداران راه اندازی تشکل های تعاونی در اقتصاد است.
سال های 1848 الی ۱۸۷۰
سال های 1900 الی ۱914
سال های 1915 الی 1930
فرانک لوید رایت
Frank Lloyd Wright
معمار آمریکایی: 1867-1959
دانش آموخته راه و ساختمان از دانشگاه ویسکانسین بود و با استخدام در دفتر سولیوان و ادلر زندگی حرفه ای خود را شروع کرد. او بیش از ۱۰۰۰ بنا را طراحی کرد که گفته میشود ۵۳۳ مورد به اتمام رسیده است. ما او را به دلیل ایده شهر پهندشتی بررسی میکنیم.